Binauralni zvuci

Uhvati ritam, binauralni ritam

Written by admin

Poznato je da različite frekvencije na kojima funkcioniše naš mozak utiču na različita stanja uma. Dublja stanja svijesti (podsvijesti) možemo postići kada spavamo ili meditiramo. Međutim, postoje i druge metode da se dosegnu dublji nivoi, a najpopularnija i najefikasnija od njih poznata je pod imenom: binauralni zvuci, binauralni tonovi, ili binauralni ritam.

Naučnici su još u 19. vijeku uočili da određena frekvencija mozga može da se inducira istom frekvencijom zvuka iz okoline. Drugim riječima, ako npr. mozak stimulišemo (za ovu stimulaciju nisu potrebni nikakvi kablovi i laboratoriji, ona se postiže najobičnijim slušalicama) delta frekvencijom 2 Hz, mozak će, polako ali sigurno, svoj rad početi prilagođavati toj frekvenciji i konačno se dovesti u željeno stanje svijesti. U konkretnom slučaju to je stanje relaksacije i meditacije.

Ovo su frekvencije na kojim radi naš mozak:

Delta (1 – 3 Hz) Dubok san, lucidni san, pojačane funkcije imunog sistema…

Teta (4 – 7 Hz) Duboka relaksacija,  meditacija, pojačano pamćenje, sanjanje…

Alfa (8 – 12 Hz) Lagana relaksacija, “super učenje”, pozitivno razmišljanje…

Beta (12 – 25 Hz) Normalno stanje budnosti, stres, anksioznost…

Musicazen vam ništa ne prodaje, niti vas na bilo šta nagovara, kao što čine mnoge stranice na internetu. Jednostavno, dajemo vam kompletne binauralne zvuke, čiste, precizne i kvalitetne, da isprobate i procijenite sami ima li tu nečeg korisnog za vas. U sljedećem youtube videu, s interaktivnim preglednikom (kliknete na željeni zvuk), nalazi se 100 esencijalnih binauralnih zvukova. Probajte radi li to za vas. Milioni ljudi širom svijeta koriste ove zvukove u različite svrhe. Provjerite zašto.

Napomena: Sadržaj je zasad na engleskom jeziku, ali će uskoro biti dostupan i na “našim“ jezicima, da ih ne imenujemo.

 

 

About the author

admin

Leave a Comment